اتواسکلروز (چسبندگی استخوانچه گوش میانی)

مارس 19, 2024
https://www.samakneda.com/wp-content/uploads/2017/03/Otosclerosis-1.jpg

از جمله بیماری دیگری که ممکن است گوش را درگیر کند میتوان اتواسکلروز را نام برد.

اتواسکلروز بیماری شایع در بزرگسالان است . این بیماری در خانم ها شیوع بیشتری دارد. معمولا در زمان نوسانات و تغییرات هورمونی مثل دوران بارداری بیشتر دیده می شود.زمینه های ارثی و ژنتیکی در این بیماری موثر هستند.

در اتواسکلروز،کوچکترین استخوانچه گوش میانی(استخوانچه رکابی) به قسمت ورودی حلزون که درچه بیضی نام دارد فیکس می شود و استخوانچه از نظر دامنه حرکت محدود می شود.  در حقیقت اتواسکلروز سخت شدن و تجمع کلسیم و رشد و استخوان سازی اضافی در اطراف استخوانچه رکابی گوش میانی است که مانع حرکت آن می شود.  در اوایل بیماری،بیشتر افت شنوایی انتقالی در فرکانس های بم دیده می شود و با پیشرفت بیماری بقیه فرکانس ها نیز افت پیدا می کنند و بتدریج علاوه بر گوش میانی،قسمتی از حلزون نیز در گیر می شود که می تواند کم شنوایی آمیخته ایجاد کند.

علایم اتواسکلروز

شایع ترین علامت: کاهش شنوایی تدریجی
گیجی
مشکلات تعادل
وزوز (احساس سوت،غرش،صدای فش فش در گوش ها یا سر)

اقدامات تشخیصی

پزشک متخصص گوش و حلق و بینی پس از معاینه دقیق توصیه به انجام آزمایش ادیومتری (ارزیابی و سنجش شنوایی) تمپانومتری (بررسی وضعیت گوش میانی و تحرک استخوانچه ها) و رادیوگرافی دارد و پس از بررسی نتایج ، تشخیص بیماری و این که بیماری در چه مرحله ای است داده می شود.

درمان

درمواردی فلوراید سدیم تجویز می شود که روند پیشرفت بیماری را کندتر می کند.در اکثر مواقع درمان جراحی برای برداشتن استخوان های اضافی توصیه می شود .در موارد پیشرفته بیماری درمان جراحی معمولا توصیه نمی گردد و استفاده از سمعک  راه کار مفید تری است .این افراد معمولا از سمعک رضایت  بسیار بالایی دارند.