آزمایشات شنوایی

مارس 19, 2024

برای تشخیص کم شنوایی از روش ها و آزمایشات مختلفی استفاده می شود. این تست ها توسط شنوایی شناس (ادیولوژیست) انجام می شود. آزمایشات شنوایی متنوع هستند و هر یک کاربرد خاصی دارند. در اینجا توضیحات مختصری راجع به دو تست اصلی و پایه شنوایی ارائه می نماییم.


https://www.samakneda.com/wp-content/uploads/2017/03/PTA-1.jpg

آزمایش ادیومتری (PTA) سنجش شنوایی

ادیومتری تست پایه شنوایی شناسی است. این تست در اتاقک مخصوص ضد صوت (اتاق اکوستیک) انجام می گردد. با اسفاده از هدفونی که روی گوش بیمار قرار می گیرد و توسط دستگاه ادیومتر مجموعه صداهایی در فرکانس های مختلف و با شدت های مختلف به صورت جداگانه به هر دو گوش ارائه می شود. همراه با تست ادیومتری ، تست های گفتاری نیز برای فرد انجام می شود. نتیجه آزمایش شنوایی با عنوان ادیوگرام بر روی برگه ای ثبت می گردد ، در ادیوگرام آستانه های شنوایی فرد در هر فرکانس (در محدوده فرکانسی ۲۵۰ تا ۸۰۰۰ هرتز ) مشخص می گردد. شدت نسبی اصوات بر روی نموداری از حدود صفر دسی بل (کمترین صدای قابل شنیدن) تا حدود ۱۲۰ دسی بل (بلندترین صدای قابل تحمل) نشان داده می شود.

لازم به ذکر است که تست ادیومتری صرفا به منظور سنجش شنوایی انجام نمی گردد. این تست از ارزش بسیار بالایی در تشخیص انواع بیماری های گوش برخوردار است و اطلاعات جامعی را در اختیار شنوایی شناس و متخصص گوش و حلق و بینی قرار می دهد.


آزمایش تمپانومتری (Tympanometry)

در تمپانومتری ، وضعیت پرده گوش و عملکرد گوش میانی بررسی می شود. در این تست وضعیت تحرک پرده صماخ ، فشار هوای گوش میانی ، امکان وجود مایع در پشت پرده صماخ (گوش میانی) و همچنین سلامت استخوانچه های گوش میانی و . . . بررسی می شود.

این تست در کودکانی که مشکلات مربوط به لوزه سوم ، عفونت های مکرر ناحیه حلق و همچنین گوش دارند ، بسیار کاربرد دارد.

تمپانومتری از تست های پایه شنوایی شناسی محسوب می شود و به عنوان تست مکمل ادیومتری بسیار ارزشمند است.

https://www.samakneda.com/wp-content/uploads/2017/03/Tympanometry-1.jpg