به طور خلاصه می توان گفت صدا ارتعاشی است که توسط گوش (حس شنوایی) درک می شود و بلندی و زیرو بمی صدا دارای ۲ مشخصه است
گوش عضو پیچیده و حساسی است که قسمت اعظم آن در عمق جمجمه قرار دارد.
گوش را به سه بخش کلی تقسیم می کنند که هر بخش وظایف خاصی را بر عهده دارد.
به ۵ دسته تقسیم میشود:
کم شنوایی ملایم ، کم شنوایی متوسط ، کم شنوایی متوسط تا شدید یا نیمه شدید ، کم شنوایی شدید ، کم شنوایی عمیق
به کاهش حساسیت شنوایی نسبت به صداهای اطراف کم شنوایی می گویند که در واقع کم شنوایی می تواند به دلیل آسیب به هر یک از سه قسمت گوش ایجاد شود.
کم شنوایی می تواند به دلیل آسیب به هریک از سه قسمت گوش ایجاد شود.
علل کم شنوایی در گوش خارجی
علل کم شنوایی در گوش میانی
علل کم شنوایی در گوش داخلی
کم شنوایی می تواند به دلیل آسیب به هر یک از سه قسمت گوش ایجاد شود ، بنابراین کم شنوایی ها از نظر نوع به سه دسته کلی تقسیم می شوند
شنیدن پایه و اساس یادگیری مهارت های گفتار و زبان و ارتباطی در کودکان است ، کاهش شنوایی در کودکان عوارض جدی دارد ، از جمله اختلال در یادگیری گفتار و زبان ، رشد اجتماعی ، عاطفی ، تحصیلی و . . .
علایم کم شنوایی گاهی پس از گذشت سال ها و گاهی به صورت ناگهانی بروز می کنند ، گاهی به دلیل تدریجی بودن کم شنوایی ، خاطره برخی از صداهای آهسته مثل اصوات زمینه در محیط و . . . فراموش می شوند.
برای تشخیص کم شنوایی از روش ها و آزمایشات مختلفی استفاده می شود. این تست ها توسط شنوایی شناس (ادیولوژیست) انجام می شود. آزمایشات شنوایی متنوع هستند و هر یک کاربرد خاصی دارند. در اینجا توضیحات مختصری راجع به دو تست اصلی و پایه شنوایی ارائه می نماییم.
کاهش شنوایی زندگی روزمره را مختل می کند و بر کیفیت زندگی اثرات نامطلوب می گذارد ، افراد کم شنوا برای فهم صحبت های اطرافیان تلاش زیادی می کنند و در نتیجه به سرعت خسته می شوند